Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Γιάννης Βρούτσης: Μείωση μισθών σε όλους στον ιδιωτικό τομέα ψηφίζεται τις επόμενες μέρες (Βίντεο)

 

 


 

Σχέδιο "χρόνος αντί χρήμα"

Έτσι θα γίνουν οι μειώσεις μισθών οριζόντια σε όλους τους  εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα αυτοματοποιήμενα! Η ζημιά που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οικονομία είναι ανυπολόγιστη.  

 Οι μειώσεις είχαν ξεκινήσει το 2010 με το πρώτο μνημόνιο και η τελευταία είχε γίνει πάλι από τον Γιάννη Βρούτση τον Νοέμβριο του 2012.

Πως θα γίνουν οι μειώσεις

Με τον νέο νόμο που έρχεται από την στιγμή της ψήφισης θα μειωθούν αυτόματα όλα τα εισοδήματα των εργαζομένων, αυτά που καταλήγουν στην τσέπη, στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε μια περίοδο που η Αγορά χρειάζεται ρευστότητα λόγω της ύφεσης που έχει έρθει ως αποτέλεσμα των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

 Για παράδειγμα, εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ/πολυκαταστήματος, με βασικό μισθό των 680, 00 ευρώ, με μερικές υπερωρίες τον μήνα, έβλεπε στον λογαριασμό του μερικά ημερομίσθια παραπάνω για να κλείσει "τρύπες". 

Αλλά με τον νόμο του Γιάννη Βρούτση οι υπερωρίες δεν θα αμείβονται, αλλά αντί αυτού θα δίνονται ρεπό. Το αποτέλεσμα θα είναι μετά τον εργασιακό νόμο του Γιάννη Βρούτση να "πέσουν" οριζόντια και αυτόματα όλα τα εισοδήματα όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα στον ονομαστικό μισθό, ασχέτως πόσες υπερωρίες δηλώνονται. Η ζημιά που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οικονομία είναι ανυπολόγιστη. Σε μια νύχτα θα αφαιρεθούν από το ΑΕΠ δισεκατομμύρια, γιατί το σύνολο σχεδόν των υπερωριών αφορά την μεσαία τάξη η οποία καταναλώνει στην εσωτερική αγορά και δεν τα βγάζει στην Ελβετία ή σε οφσορ όπως η οικογένεια του Πρωθυπουργού. 

 Είναι τέτοιο το μίσος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του συμβούλου που έχει από τον ΣΕΒ για τους εργαζόμενους, που αντί χτυπήσει την μάστιγα πολλών εταιριών που δεν πλήρωναν τις υπερωρίες, το 2019 με το που έγινε κυβέρνηση κατάργησε το σώμα επιθεώρησης εργασίας και το 2020 καταργεί και την αμοιβή των υπερωριών. 

Άραγε ακόμη και τα ρεπό αντί μισθού θα τα παίρνουν οι εργαζόμενοι, ή θα δουλεύουν και τα ρεπό τους και δεν θα παίρνουν τις υπερωρίες; Κανείς δεν θα μάθει γιατί δεν υπάρχει σώμα επιθεώρησης να το ελέγξει. Τελικά οι μόνοι που πήραν αύξησεις στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι μετακλητοί από 800 ευρώ στα 1.200 και τα golden boys στις κρατικές εταιρίες κατά 100%, δηλαδή πλέον λαμβάνουν από 100.000 ευρώ και πάνω από τους φόρους μας. 

Οταν θα βγούμε κάποια στιγμή από την πανδημία, καταστροφή του 1922 θα μοιάζει παράδεισος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου